Koulutus
  • Ylioppilas 1998
  • Taide-metallin muotoilu kurssi, Adulta Järvenpää 2001-2002
  • Metalli-artesaani, Länsi-Uudenmaan Koulutuskeskus 2002-2005

Olen lähtöisin Pohjois-Karjalasta, jossa vartuin neljän vanhemman veljen seurassa. Pienestä lähtien olen tottunut tekemään erilaisia käsitöitä, materiaaleina puu, metalli, savi ja mitä ikinä käsiin onkaan sattunut. Todellinen kiinnostus muotoiluun ja taiteeseen heräsi lukiossa, jossa oli motivoitunut ja osaava kuvaamataidon opettaja. Sieltä sai alkunsa valokuvausharrastus ja kipinä käsityöläisyydestä.

Lukion jälkeen ehdin kierrellä hieman työelämän parissa ennen kuin silmiini sattui muuan lehtijuttu, joka kertoi sepästä. Sen innoittamana ilmoittauduin Taidemetalli kurssille, jossa kokeiltiin erilaisia tekniikoita valamisesta taontaan. Useimmiten löysin itseni alasimen äärestä muiden tehdessä jotain muuta. Taonta oli vienyt miehen mennessään.

Seuraavana syksynä aloitin metalli-artesaanin opinnot Nummelassa, missä sain nähdä, kuinka monipuolinen metalli voi materiaalina olla. Valmistumisen jälkeen pääsin töihin Helsingin kaupungin konepajalle. Siellä sain tuntumaa erilaisten teräsrakenteiden valmistuksesta ja etuoikeutetusti sain myös olla mukana tekemässä erilaisia taideteoksia.

Vähitellen ajatus oman yrityksen perustamisesta alkoi nostaa päätään ja ryhdyin kunnostamaan vauhdilla omaa pajaa pihapiirin vanhasta navetasta. Oma paja valmistui lokakuun alussa 2007 ja sen jälkeen siirryin täyspainoisesti yrittäjäksi.